Известие

Collapse
No announcement yet.

2 въпроса за 156 1.8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 въпроса за 156 1.8 ТС

Колеги здравейте.Първият ми въпрос е свързан със бутона под шофиорската седалка за какво е,моля отговорете неми давайте разни линкове и т.н Вторият ми въпрос е как се сменя габаритната крушка на фара... Днес се опитах но без да видя извадих апаратчето за регулирането и нещо се прецака бляяя мерси предварително
    156 1.8 T.S 144 hp '99
    Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

тука е дебата по въпроса :
    http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... A%E0%F2%E0

за който не му отваря - есенцията:
    MURY: "....при катастрофа спира захранването на горивната помпа за да не се запали колата И ако се е задействал натискаш бутончето и колата пали"

желателно е да не се стартира без знанието на шофера
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Благодаря за инфото колега А другия въпрос за габарита .. немога бръкна даси извадя крушките за къси мн гадно навряни
      156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

Сменял съм всички крушки и си е доста неприятно занимание, но не се сещам за габарита какво беше и утре ще погледна и ще пиша

Comment

Ако имаш желание - заповядай на редовната ни среща в неделя 14.01 15.30ч - бирария Библиотеката (между първа и втора буна), там с колегите мисля ще решим проблема

Comment

Габарита е на 1 пластмасова конзолка намираща се в долната част на фара,между късите и дългите светлини,само не си спомням коя капачка се сваляше за да стигнеш до там.Изважда се с въртене!Има 1 жица директно хваната за пластмасовата конзола-размърдай я и ще схванеш цялата процедура-връткай наляво надясно и ще разбереш откъде излиза!
            Alfa156 Against All

Comment

Ще се опитам да дойда,но не е сигурно понеже когато си ходя във Варна съм с маздата ще се опитам взема алфонсо Колега ами въртях ама излезе май апарата за регулирането на фара и целия рефлектор мръдна и сега не иска дасе регулира и свети по-надолу от другия офф ще се побъркам
              156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

Сваля се вътрешната капачка, на късите. Габаритът се пъха между късите и дългите. Проследи кабелчето и ще го напипаш. Представлява едно пластмасово цилиндърче, което има едно перо. Това перо служи точно да се хване и извади. Не е на резба, просто се дърпа и се изважда, може само да се завърти наляво-надясно с перото, ако е запекло. Като се извади, може да има проблем да извадиш крушката, ако е сложена обикновена крушкя за 40ст., на която пъпките не са същите. В тоя случай ще трябва да я завъртиш така, че да се освободи едната пъпка от пластмасовото легло, след което другата пъпка трябва да я измъкнеш изпод пластината с извиване или тънка отвертка. Поне при мен беше такъв случаят.
                156 2.4JTD '99 - продадена
                Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Първоначално публикувано от ninormal
                  Ще се опитам да дойда,но не е сигурно понеже когато си ходя във Варна съм с маздата ще се опитам взема алфонсо Колега ами въртях ама излезе май апарата за регулирането на фара и целия рефлектор мръдна и сега не иска дасе регулира и свети по-надолу от другия офф ще се побъркам
                  Това реле не излиза току така,явно някой и преди теб го е вадил. Най
                  лесно става като се свали фара но е възможно да е счупено и едно от крачетата в които влиза регулатора(релето) ,то е на ябълка
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря много за полезната информация
                    156 1.8 T.S 144 hp '99

Comment

Working...
                    X